Tarihçe

1890 yılında Abdulhamit devrinde Elazığ Aslanpınarı Mevkiinde "Mamura-tül Aziz İdadiye-i Hamidiye Mülkiye-i Şahane" adıyla liseye denk bir okul kurulur.

20.11.2012 7584

1890 yılında Abdulhamit devrinde Elazığ Aslanpınarı Mevkiinde "Mamura-tül Aziz İdadiye-i Hamidiye Mülkiye-i Şahane" adıyla liseye denk bir okul kurulur.

Yedi sınıflı olarak açılan bu okul 1905 yılında sınıf sayısı altıya indirilir. Adı da "Sultanî" olur. 1914´e kadar devam eden eğitim, binanın askeri hizmetlerde kullanılmaya başlanması üzerine eğitime merkezde bir evde devam eder.

1915 yılında öğretmensizlikten dolayı lise kısmı kapatılır. Ortaokul olarak faaliyete devam eder. Ardından bu günkü Verem Savaş Dispanserinin bulundugu yerde Almanlar tarafından yaptırılmış olan binaya taşınır. Burası yeterli olmayınca 1932 - 1933 yılında yine Almanlardan kalma sonradan yanan eski ortaokulun bulunduğu yere taşınır. 1940 - 1941 yılından itibaren yeniden lise kısmı açılır, Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasında Elazığ Lisesi faaliyete devam eder. Bu durum 1947 - 1948 öğretim yılı basına kadar devam eder. Bu tarihte istasyon yakınında yeni yapılan bu günkü Mustafa Kemal İlköğretim Okulu olarak kullanılan binaya geçilir.

Onuncu defa taşınan okulumuz 1964´te bu günkü yerinde yapılan ve 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depreme kadar aynı yerde eğitim öğretim faaliyetine devam eder. Bina depremde ağır hasar alır ve yıkımına karar verilir. 2021 2022 Eğitim öğretim yılı 2. dönemine kadar farklı iki binada eğitim verdikten sonra hayırseverlerimizin katkısıyla aynı yerinde inşa edilen okul binasına taşınır.